Автори


Няма информация.

1 цитат

Българска хип-хоп група.

1 цитат

Германски политик, роден в Австрия. Държавен и правителствен ръководител (фюрер и райхсканцлер) на Германия от 1934 до смъртта си. Лидер на Националсоциалистическата германска работническа партия.

3 цитата

Американски писател и популяризатор на науката. Научнофантастични разкази и романи - "Краят на вечността", "Самите богове"; книги - "Вселена" и др.

1 цитат

Гангстер с неаполитански произход, роден в Ню Йорк. Започва кариерата си в Бруклин, след което се мести в Чикаго, където се превръща в глава на Американската мафия. Към края на 1920. ФБР го поставя в листата на "най-търсените". През 1931. Ал Капоне е обвинен и осъден от федералните за укриване на доходи.

2 цитата

Френски писател и философ. Един от най-значителните представители на екзистенциализма във философията и литературата. Романи - "Чужденецът", "Чумата", есета - "Митът за Сизиф", драми - "Калигула", разкази. Нобелова награда за литература (1957).

15 цитата

Германски физик теоретик, член на много академии на науките, професор. Роден в Германия, живее в Швейцария (от 1893), Германия (от 1914) и САЩ (от 1933). Един от създателите на съвременната физика. Създава специалната (1905) и общата (1915-16) теория на относителността, въвежда представата за квантовата структура на лъчението и открива законите на...

1 цитат

Германски лекар, философ, теолог и общественик.

Швейцарски скулптор и живописец. Ученик на Е. А. Бурдел. В ранните си творби е под влияние на примитивизма и кубизма. Удължени и изтънчени фигури.

Автор на исторически драми, на историко-приключенски романи - "Тримата мускетари", "Кралица Марго", "Граф Монте Кристо", преведени на много езици.