Живот
97 цитата 423200 преглеждания


Човек прекарва живота си само на две места: в леглото или в обувките си.
Животът е като кутия бонбони. Никога не знаеш какво ще ти се падне.

Човек няма как да знае какво би трябвало да иска, защото живее един-единствен живот и не може да го сравнява с предишните си животи, нито пък да го поправи в следващите ... Няма никакъв начин да се провери кое решение е по-правилно, защото няма никаква възможност за сравнение. Човек изживява всичко за първи път, при това без да е подготвен ... Einmal ist keinmal, повтаря си Томаш немската поговорка. Онова, което се случва само веднъж, все едно никога не се е случвало.

Светът по-добър ли е заради науката и технологиите? Пазаруваме от дома си, сърфираме в интернет... Същевременно се чустваме по-празни, по-самотни и по-откъснати един от друг от когато и да било в историята на човечеството. Може би търсим смисъл, но какво е смисълът? Имаме безмислени професии, взимаме си безумни отпуски. Пазаруваме на кредит в моловете още и още неща в опит да запълним празнотите в живота си. Чудно ли е, че сме загубили ориентация?

Отговорът на въпроса за живота, вселената и всичко останало е "42".

Живите затварят очите на мъртвите, мъртвите отварят очите на живите.

Такава една чудна и толкова хубава бъркотия е животът!

В живота има две важни правила: 1. Никога не казвай всичко наведнъж.

Целият свят е сцена и всички ние сме актьори на нея - влизаме, излизаме и за своето време всеки от нас играе различни роли...