Цитати


Не необходимостта, а тъкмо случайността е пълна с вълшебства. За да бъде една любов незабравима, трябва от първия миг случайностите да се слитат към нея, както птиците към раменете на свети Свети Франциск от Асизи.

Верността придава цялостност на нашия живот, който без нея би се пръснал на хиляди моментни впечатления като на хиляди отломки.

Либе жали ден до пладне, майка жали чак до гроба.

Светът по-добър ли е заради науката и технологиите? Пазаруваме от дома си, сърфираме в интернет... Същевременно се чустваме по-празни, по-самотни и по-откъснати един от друг от когато и да било в историята на човечеството. Може би търсим смисъл, но какво е смисълът? Имаме безмислени професии, взимаме си безумни отпуски. Пазаруваме на кредит в моловете още и още неща в опит да запълним празнотите в живота си. Чудно ли е, че сме загубили ориентация?

Аз съм готов да се срещна със своя Създател. Друг е въпросът дали Създателят е готов за великото изпитание да се срещне с мен.

Мъжът винаги иска да бъде първата любов на жената, а жената иска да бъде последния роман на мъжа.

Никога не си лягай ядосан. Остани буден и се бори.

Някои хора не се стремят към нищо логично, например пари. Те не могат да бъдат купени, принудени или убедени. Някои хора просто искат да гледат как светът гори.

Съдиите на хората могат да покажат милост. Срещу законите на природата обаче никой не може да обжалва.

Изглежда, че всяка революционна идея предизвика три фази на реакция. Те могат да бъдат обобщени с фразите: 1 - Това е напълно невъзможно. 2. - Възможно е, но не си струва да го правим. 3. През цялото време ви казвах, че това е добра идея.