Автори


Няма информация.

1 цитат

Английски белетрист, и драматург, един от най-извесните западни писатели през 30-те години на XX век и един от най-високо платените.

Новозеландски алпинист и изследовател. Хилари и шерпът Тенсинг Норгей са първите хора, които са изкачили връх Еверест и са се завърнали благополучно. Те правят това на 29 май 1953 г.

Британски писател. Водещ световен авторитет по въпросите на творчеството и образованието.

Българска национална състезателка по плуване. Европейска шампионка от София (1985). Олимпийска шампионка от Сеул (1988).

Американски драматург. Творчество, свързано с литературните традиции на американския Юг. Реалистичното тълкуване на социалните и нравствените конфликти в пиесите му е съчетано с влияние на модернизма и фройдизма. Сблъсъкът между илюзии и действителност придава драматично напрежение в "Стъклената менажерия", "Трамвай "Желание" и "Котка върху горещ...

Теофраст около 370 - около 287 пр. Хр.
1 цитат

Старогръцки учен и философ, един от първите ботаници. Приятел и приемник на Аристотел. С трактатите си за растенията Теофраст поставя основите на европейската ботаника. Автор е на много трудове по естествознание, философия и психология.

Роден в Беконсфилд. През 1959 година постъпва във висшото техническо училище в Уайкомб. Първия си разказ "The Hades Business" публикува в училищното списание през 1961 год., а през 1963 год. същия разказ се появява в професионално издание. През 1965 год. напуска училището и се заема с журналистика. През 1971 год. публикува първия си роман...

Няма информация.

Тит Ливий около 59-17 пр.н.е.
0 цитата

Един от най-известните римски историци. Автор е на труда, описващ историята и основаването на Рим Ab Urbe Condita ("От основаването на града"), на незапазени историко-философски диалози и на риторически произведения в епистоларна форма. Целият труд Ab Urbe Condita се е състоял от 142 книги, но от тях до нас са достигнали 45.